Camera de Comerț și Industrie Brașov susține performanța tinerelor talente din România și se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru violonistul brașovean Octav Pîrlea.

Elevul ar putea ajunge unul dintre violiniștii străluciți ai lumii; are șanse să primească o bursă la renumitul Colegiu de Muzică Purcell dn Londra, însă are nevoie de susținere financiară care să acopere cheltuielile cu cazarea, transportul, meditațiile necesare pentru a se prezenta la audiția din Marea Britanie.
Ioan Octavian Pîrlea are 15 ani și a început să cânte la vioară la vârsta de 7 ani. In clasa intai a sustinut primul sau concert cu Filarmonica din Brasov. Hotarat sa faca performanta, in clasa a V-a Octavian s-a transferat la Colegiul „Dinu Lipatti” din Bucuresti, iar talentul sau a fost remarcat la olimpiadele si concursurile nationale.
În anul 2016, la un masterclass international organizat la Sinaia a reșit să atragă atenția a doi mari violoniști: Remus Azoitei – professor la Academia Regală de Muzică din Londra și Charles Sewart –director al Catedrei de Corzi la Purcel School London. Aceștia l-au invitat la o audiție la Londra. Dacă va trece cu bine de aceasta audiție, fiind vorba de 4 probe –vioară, pian, teorie muzicală si testul de limbă engleză, brașoveanul ar putea deveni cel de-al doilea român bursier din istoria acestui colegiu.
Ne alăturăm Clubului Rotary Kronstadt, Primăriei Brașov, Operei Brașov, Inspectoratului Școlar Județean, în susținerea acestui talent prin diseminarea informației privind concertul caritabil ce se va organiza în data de 5 februarie 2017, ora 17, la Opera Brașov.