Camera de Comerţ şi Industrie Braşov organizeaza in data de 20.04.2017 incepand cu ora 10.00 dezbaterea: “Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca și a Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de învăţământ superior”

Scopul acestei consultări este de a identifica împreună posibilitatile prin care facilitatile oferite de aceste prevederi ale proiectlor mentionate sa fie lucrative atat la nivel de lege cat si la nivel de legislatie secundara/ norme, metodologie de aplicare
La dezbatere vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri, AJOFM Brasov, ai Inspectoratului Judeţean Şcolar, Universitatea Transilvania Braşov, Deputat Roxana Mînzatu – membru al comisiei pentru Industrie şi Servicii.
Măsurile sunt menite a sprijini angajatorii, cărora le este suportat, astfel, salariul minim pe economie pentru ucenicii și stagiarii pe care îi angajează.
Pe de altă parte, aceștia vor primi, la finalizarea uceniciei sau a stagiului, certificate doveditoare în acest sens și vor deveni, astfel, forță de muncă deja calificată.
Prin aceste legi se urmareste scăderea șomajului, dat fiind faptul că ucenicii și stagiarii vor putea fi păstrați de către angajatorul care i-a calificat sau – în caz contrar – își vor putea căuta loc de muncă aferent calificării astfel obținute.
Măsurile vor putea fi finanțate din fonduri structurale și de investiții și din fondurile publice naționale aprobate în bugetul asigurărilor pentru șomaj. Sumele din bugetul asigurărilor pentru șomaj destinate finanțării acestor măsuri vor fi alocate în limita bugetului aprobat pe 2017 și a estimărilor pe anii următori. Accesarea de fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, se va realiza din Programul Operațional Capital Uman.
Avem certitudinea că vom crea împreună o platformă de comunicare şi colaborare între reprezentanţii mediului economic şi mediului educational avand in vedere problemele stringente cu care se confrunta piata muncii din judetul Brasov si nu numai.

Cosmin Roşia- Micu                                                                                                                                          Adriana Ispas
Director General                                                                                                                                        Secretar General