Loading...

Camera de Comerț și Industrie Brașov este cea mai mare organizație de susținere și promovare a afacerilor din Brașov și reprezintă Vocea Mediului de Afaceri Brașovean.

Camera de Comerț și Industrie Brașov este o organizație de tip asociativ, autonomă, neguvernamentală, de interes public și utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, cu personalitate juridica, creată pentru a reprezenta, apăra și susține interesele membrilor săi și ale comunității de afaceri brașovene în raport cu autoritățile publice și cu organismele din țară și din străinătate.

Camera de Comerț și Industrie Brașov - organizație reprezentativă și consultativă

  • Reprezintă și susține interesele profesionale ale comercianților față de organele guvernamentale locale și centrale, alte organisme și instituții
  • Sprijină interesele comercianților români în raporturile cu organisme specializate din străinătate
  • Propune organelor de drept promovarea unor acte normative în interesul comerțului.
  • FlexSlider image
  • tradex

Istoric

Misiunea, scopul și obiectivele CCI Brașov

Misiunea CCI Brașov, ca parte integrantă a comunității brașovene, este de a fi principalul promotor al dezvoltării economice locale, regionale și naționale, urmărind să devină un pol partenerial - consultativ, prin furnizarea de servicii specializate și profesionale, actualilor și viitorilor comercianți, într-o manieră competentă, echitabilă și eficientă.

Scopul CCI Brașov este de a contribui la dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil comercianților, de a sprijini membrii în raporturile cu autoritățile publice locale și centrale și cu organismele specializate.

citește mai mult...

Organizare

Membrii Camerei de Comerț și Industrie Brașov


în ințelesul Statutului Camerei aprobat în Adunarea Generală Ordinara a Membrilor CCI Brașov din data de 21.04.2011

Individuali

operatori economici, persoane fizice sau juridice, înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului al județului Brașov, indiferent de domeniul de activitate

liber profesioniști cu activitate autorizată

sucursale, reprezentanțe, agenții, birouri ale unor societăți comerciale și altele asemenea, fără personalitate juridică, legal înregistrate și autorizate să funcționeze

Colectivi

filiale ale camerelor de comerț bilaterale

asociațiile profesionale locale

organizații patronale existente în teritoriu

Onorifici

cadre didactice

oameni de știință

specialiști în economie și legislație comercială

personalități ale vieții publice în teritoriu

persoane provenite din sistemul cameral, care au contribuit la afirmarea și dezvoltarea CCI Brașov și alții asemenea

Brașov, capitala Industriei Lemnului
Camera de Comerț și Industrie împreună cu Revista Intarzia&Castor anunța organizarea ediției a XVI-a a celui mai mare târg internațional din industria lemnului, expoDESIGNwood 2017, care va avea loc în perioada 30 Martie-1 Aprilie, la Centrul de Evenimente Lux Divina Brașov.

92 de firme din industria lemnului, care activează în sectorul de mobilă, prelucrarea lemnului, energie și exploatare forestieră, își vor monta standurile pe 4100 de metri pătrați și vor prezenta 180 de mărci internaționale. Brașovul va deveni astfel capitala industriei lemnului timp de trei zile.
Cum arată și cât costă casa visurilor în 2017?

La această întrebare vor răspunde jucătorii din industria de mobilă și producătorii de case din lemn din țară și din străinătate. Producătorii vor asambla casele la fața locului, iar prin intermediul unor softuri de ultimă generație vor fi proiectate piese de mobilier, cu ajutorul cărora vom afla ce forme și ce culori se poartă, care sunt tendințele privind amenajările interioare și avantajele caselor din lemn.

La târg vor fi aduse și cele mai noi utilaje, toate din import, care vor ușura munca celor care activează în domeniu din țara noastră. Dintre acestea amintim: tehnologii pentru prelucrarea secundară a lemnului, mașini pentru producerea de mobilă, diferite scule de mână și soluții de finisare, softuri și consumabile pentru domeniul industriei lemnului. Nu vor lipsi nici utilajele de prelucrare primară, precum nici cele forestiere. Este vorba despre utilaje de pădure, tractoare, trolii, instalații de uscare, ridicare, măsurare, CNC-uri, gatere, cazane, tehnologii de lemn de foc și circulare. În plus, vizitatorii vor avea parte și de demonstrații live pe CNC-uri de ultimă generație.

La deschiderea festivă a Târgului Internațional expoDESIGNwood, programată în 30 Martie, vor participa: președintele Asociației Forestierilor din România, Nicolae Țucunel, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România, Aurica Serenyi, rectorul Universității Transilvania, Vasile Abrudan și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea.

În premieră, în acest an la expoDESIGNwood, vizitatorii vor trebui să se înregistreze pe o platformă on-line, pe site-ul www.expowood.ro. În acest fel, vor fi înscriși automat în tombola cu premii pusă la dispoziție de către organizatori. Accesul se poate face și la fața locului, dar cei care s-au înregistrat anterior on-line vor avea șanse duble la premii.
La conferința de presă vor fi prezentate cifre relevante din industria lemnului atât la nivel național, cât și pentru județul Brașov.

Date statistice despre industria lemnului

Director General CCI BV                                                                                                                Director Executiv Imageline SRL
Cosmin Roșia-Micu                                                                                                                         Zsuzsanna Pal