Aflat în faza consultativă, Programul național multianual de microindustrializare încurajează și stimulează înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în sectoare prioritare și este implementat de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), prin Directia Implementare Programe pentru IMM.

Beneficiari eligibili:
Societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, care au minim 2 ani de la înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerţului.

Asistenţa financiară nerambursabilă maximă:120.000 lei/beneficiar.

Valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Cheltuieli eligibile:

• Echipamente tehnologice maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor;
  • Aparate şi instalaţii de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale;
  • Mijloace de transport marfă;
  • Active necorporale referitoare la brevete de inventie, mărci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente), software pentru comerţul on-line;
  • Echipamente IT (tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă / copiator / multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii, sisteme audio-video;
  • Mobilier, aparatură birotică şi sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale;
  • Realizarea unui site pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate;
  • Cursuri de formare profesională sau costurile cu formarea profesională la locul de muncă pentru noii angajaţi ai societăţii aplicante;
  • Publicitatea on-line a activităţilor societăţii comerciale, elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a activităţilor desfăşurate de societate, pe suport hârtie şi pe suport electronic;
  • Consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării;
  • Certificarea unui sistem integrat de management al calităţii.
  • Durata de implementare admisă este de maxim 40 de zile lucrătoare de la semnarea contractului de finanțare.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: marioara.rusu@ccibv.ro; attila.szekely@ccibv.ro.