Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, vă prezintă Programul de stimulare a cercetării-dezvoltării şi inovării în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii, aflat in faza consultativă, care încurajeaza şi stimuleaza înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în sectoare prioritare, implementat de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), prin Direcția Implementare Programe pentru IMM.

Beneficiari eligibili:
Societăţile comerciale (întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr.31/1990, care au minim 2 ani de la înregistrare la Registrul Comerţului și cel putin 10 angajati cu normă intreagă, pe perioadă nedeterminată la data de 31.12.2014.

Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect:
a) maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 25.000 lei pentru fiecare beneficiar, pentru participare la cursurile de instruire generală și de specialitate în domeniul drepturilor de proprietate - maxim 5 persoane instruite/IMM.
b) sprijin financiar pentru consultanță pentru prediagnoză în cadrul firmei și cercetare sau documentare asupra soluțiilor brevetabile în valoare de maxim 5.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.
c) sprijin financiar pentru taxele de înregistrare la OSIM a drepturilor de proprietate intelectuală în valoare de maxim 20.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.

Cheltuieli eligibile:
- taxă participare la cursuri de instruire generale si de specialitate în domeniul drepturilor de proprietate, cheltuieli de transport și cazare pentru participarea la cursuri - maxim 5 persoane / IMM;
- consultanță pentru prediagnoză in cadrul firmei și cercetare / documentare asupra soluțiilor brevetabile;
-  costuri aferente taxelor de înregistrare la OSIM a drepturilor de proprietate intelectuală.

Durata de implementare admisă este de maxim 30 de zile lucrătoare de la semnarea contractului de finanțare.

Programului pentru susţinerea internaţionalizării IMM
Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, vă prezintă Programul pentru susţinerea internaţionalizării IMM, aflat in faza consultativă, care încurajează şi stimulează înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în sectoare prioritare, implementat de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), prin Direcția Implementare Programe pentru IMM.

Beneficiari eligibili:
Societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr.31/1990 care au minim 2 ani de la înregistrare la Registrul Comerţului la data înscrierii în program.

Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect:
a) maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 20.000 lei pentru fiecare beneficiar pentru crearea unui brand;
b) sprijin financiar pentru participarea la târguri internaționale și misiuni economice - in valoare de maxim 20.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.
c) sprijin financiar pentru instruire în tehnici de internaționalizare în valoare de maxim 40.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.

Cheltuieli eligibile
- creare și înregistrare siglă / marcă / logo / slogan ori identitate vizuală; servicii de creare brand; consultanţă pentru obţinerea finanţării în cadrul prezentului program;
- taxă de participare la târguri, cheltuieli de cazare pe perioada desfășurării târgului, cheltuieli de transport pentru maxim 2 persoane / IMM - maxim 20.000 lei (exclusiv TVA) / IMM;
- taxă de participare la curs, cheltuieli de cazare pe perioada desfășurării cursului, cheltuieli de transport pentru maxim 1 persoana / IMM - maxim 40.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: marioara.rusu@ccibv.ro; attila.szekely@ccibv.ro;