Asociaţia Culturală “Libris Braşov” organizează în perioada 30 MARTIE – 2 APRILIE 2017 la BRAŞOV BUSINESS PARK cea de-a XIV-a ediție a TÂRGULUI INTERNAŢIONAL DE CARTE ŞI MUZICĂ – LIBRIS BRAȘOV.

De la prima ediție și până astăzi, Târgul Internațional de Carte și Muzică - Libris Brașov a adus laolaltă tot mai mulți participanți și oaspeți de seamă. Dincolo de abundența ofertei editoriale și discografice, manifestarea de la Brașov a mizat întotdeauna pe caracterul dinamic și viu al culturii relevat în nenumăratele lansări, recitaluri de muzică, poezie, dezbateri, sesiuni de autografe și întâlniri memorabile pe care le-a oferit tuturor cititorilor și iubitorilor de muzică.

OFERTA VARIATĂ și PROMOȚII GENEROASE - peste 60 de standuri cu cărți din diverse domenii: literatură universală și română, științe umaniste și politice, terapie familială și de cuplu, dezvoltare personală, sănătate și nutriție, business, cărți pentru copii și carte școlară, științe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărți în limbi străine etc.; case de discuri; jocuri de societate și expoziții de artă.

EVENIMENTE CULTURALE:
După deschiderea oficială a târgului (joi 30 martie ora 12.00) va fi lansată Revista literară Libris, revista editată sub egida Uniunii Scriitorilor din România.
Gama evenimentelor este extrem de variată și cuprinde lansări de cărți de genuri diverse, de la autori consacrați precum Aurora Liiceanu, Savatie Baștovoi, Varujan Vosganian, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu Bran, Cristian Tudor Popescu, Marius Oprea, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Doru Munteanu, Ion Popescu Topolog, Valeriu Pănoiu, dar și la debut: Nicole Duțu, Marius Albert Neguț, Cristina Podoreanu, Eliza Mazilu; cărți pentru copii (Dana Predu, Sorina Bascoveanu); la care se adaugă cărțile semnate de cadrele universitare de la Facultatea de Litere și cea de Psihologie și Științele Educației ale Universității Transilvania, cu care suntem parteneri.
În cadrul târgului vor fi organizate mult așteptatele conferinţe dedicate filosofiei, istoriei, dezvoltării personale şi spirituale, religiei susținute de Părintele Constantin Necula, Dumitru Constantin Dulcan, Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan, Niculina Gheorghiță, Maria Timuc, Nicolae Băciuț, Alexandru Ojică.

În parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, vor fi organizate trei momente:
- 60 DE ANI DE INTEGRARE EUROPEANĂ – Vernisaj EXPOZIȚIE itinerantă cu ocazia aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma (1957-2017)
- dezbatere QVO VADIS EUROPA? Cinci scenarii pentru viitorul Europei, Corpul european de solidaritate, Erasmus + 30
- CONFERINȚĂ: România, 10 ani în UE; scriitorii, 10 ani departe – scriitorii europeni și scriitura lor
Invitați: scriitorii TATIANA ȚÎBULEAC (Franța) și ADRIAN BUZ (Spania)

Vor fi prezentate cărți de spiritualitate și dezvoltare personală dar și proiecte educaționale (Concursul pentru bloggeri „Cum m-am apucat de citit”, atelierul Tărâmul imaginației. Întâlnire cu poveștile terapeutice și bucuria de a fi. Workshop Dezvoltarea inteligenței emoționale la copii).
Se vor întâlni cu fanii lor în cadrul sesiunilor de autografe: Vitali Cipileaga, Ion Dichiseanu, și ne va încânta cu un recital de poezie Liga Scriitorilor din Brașov.
Iubitorii de muzică și dans se vor întâlni cu Grupul folk Poesis, AG Weinberger, Silvan Stâncel, Ovidiu Niculescu, Cvintetul Vocal Anatoly, Meera Das & Gunjan Dance Academy cu spectacolul de dans clasic Odissi „The spirit of India”, Kids Music production, Club Fantasy Dance Studio, iar duminică, 2 aprilie, vor avea parte de un regal de muzică tradițională autentică și dansuri populare susținut de Cristina Gheorghiu, Maria Butilă, Ovidiu Purdea Someș, Lucia Potra, Petrică Țăran, Diana German și Ansamblul Măgura Codlea.
EXPOZIȚII DE ARTĂ:
- Expoziție Sculptură PETRICĂ BUHNICI
- Expoziție Sculptură VLAD BASARAB „Arheologia Memoriei | Cartea - Vehicul al Memoriei Colective”
- 2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești - Expoziție Icoane pe sticlă VALERIA PETRIU, CAMELIA TOMA

În cadrul acestei ediții a târgului, Libris Editorial prezintă cititorilor nu mai puțin de douăzeci noutăți editoriale din care amintim: trilogia „Zilele Ființei” (ediție revizuită și adăugită ce include romanele Duminica Mare, Vinerea Neagră, Miercurea Regală) de Doru Munteanu; romanele „Cum l-am învins pe Dracula” de Nicole Duțu, „Nu mă tem” de Silviu Urdea, „Stele întunecate” de Eliza Mazilu, „Între două vieți” de Dan Olăianoș, „La Inimi” de Carmen Gheorghe; colecția de texte „Fermei perfect de imperfecte”; o carte inedită „Călătorind prin Europa alături de George Hudiță… în lumea cuvintelor încrucișate”; colecția de povestiri „Icari curioși/Curiosos Icaros” de Lluis Alemany Giner; cartea pentru copii „Praf de lună” de Sorina Bascoveanu; din colecția: Economica „Banii României” de Mircea Coșea; „Experiența face diferența” de Doru Șupeală; din colecția Politica „Puncte de vedere politice și geopolitice” de Florin-Vasile Șomlea; din colecția Tradiții: „De la lume adunate” de Mihai Teodor Nașca, „Maria Golban Șomlea – Folclor nepieritor” de Florin-Vasile Șomlea; versuri „Jurnalul cuvintelor tăcute” de Lăcrămioara Stoie, „Partitură pentru ferestrele copacilor” de Romița Mălina Constantin, „Zodia palmelor tale” de Monica Aionesei, „Epistolar Albastru - Roz” de Gabriella Costescu, „Cântecele unui derbedeu” de Ovidiu Niculescu, cartea manifest „Singular. Lamentări, observații, studii și alte texte de AG Weinberger” și audiobook-ul „Măștile vieții. Antologie de autor” de Cristian Muntean.

Un eveniment susţinut de Librăria online Libris.ro.

Sponsor: Bavaria Used Cars

Participanţi:
– edituri şi distributiori de carte: Ed. Act și Politon, Ed. All, Ed. Adevăr Divin, Ed. Andreas, Editurile Aramis, Grupul Editorial Art, BMI Publishing, Ed. Carminis, Crime Scene Press, Radio România – Ed. Casa Radio, Grupul Editorial Corint, Ed. Curtea Veche Publishing, Ed. Diana, Didactica Publishing House, Educational Centre, Librăria Epifania, Ed. Eikon, Ed. Erc Press, Ed. Evdokimos, Ed. For You, Ed. Gama, Ed. Ganesha, Ed. Herald, Ed. Humanitas, Ed. Integral, Libris Editorial, Librăria online Libris.ro, Ed. Litera, Meditative Arts, Ed. Meteor Press, Multicart, Ed. Nemira, Ed. Nestor, Ed. Niculescu, Ed. Nomina, Librăria Okian, Ed. Paralela 45, Ed. Polirom, Proema, Ed. Prut, Grupul Editorial Rao, Sahaja Yoga, Ed. Semne – Artemis, Supergraph – Editura Sophia, Ed. Școala Ardeleană, Ed. Trei, Ed. Trinity, Grupul Editorial Univers Enciclopedic, Ed. Universităţii Transilvania, Ed. Vivaldi.

- alți participanți: Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” Braşov, Treasure Tea & Coffee, Coffee Bike, Salvați Copiii, Hospice Casa Speranței, Fundația Bucuria Darului, Asociația Happy Moms, Crucea Roșie etc.

- case de discuri şi distribuitori de muzică: Byton Music, Casa de Discuri Eurostar, Libris Braşov, Music Media Retail etc.

Parteneri organizare:
Camera de Comerț și Industrie Brașov
Universitatea Transilvania Brașov
Uniunea Scriitorilor din România Filiala Brașov

Parteneri media:
NAȚIONAL TV, TVR 3, TVR TÎRGU MUREŞ, BUNĂ ZIUA BRAŞOV, BIZ BRAȘOV, CORONA PRESS, KISS FM, MAGIC FM, MESAGERUL DE COVASNA, MIX TV, MONITORUL EXPRES, NOVA FM, NOVA TV, PIRAMIDA DE CULTURĂ, PRO FM, PROM’ART CREATIVE, RADIO ROMÂNIA ANTENA BRAŞOVULUI, RADIO ROMÂNIA CULTURAL, RADIO ROMÂNIA MUZICAL, RADIO TRINTAS, TVAS, TTM TELEVIZIUNEA TÂRGU MUREŞ, PREȚUL ZILEI, METROPOLA.

Parteneri promovare:
R.A.T. BRAȘOV, ELIANA MALL, BRAȘOV BUSINESS PARK, KRON TOUR BRAȘOV.

PROGRAMUL târgului poate fi consultat aici

Detalii suplimentare puteţi afla pe: www.libriscultural.ro , www.libris.ro  şi blog.libris.ro.