Loading...

Camera de Comerț și Industrie Brașov este cea mai mare organizație de susținere și promovare a afacerilor din Brașov și reprezintă Vocea Mediului de Afaceri Brașovean.

Camera de Comerț și Industrie Brașov este o organizație de tip asociativ, autonomă, neguvernamentală, de interes public și utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, cu personalitate juridica, creată pentru a reprezenta, apăra și susține interesele membrilor săi și ale comunității de afaceri brașovene în raport cu autoritățile publice și cu organismele din țară și din străinătate.

Camera de Comerț și Industrie Brașov - organizație reprezentativă și consultativă

  • Reprezintă și susține interesele profesionale ale comercianților față de organele guvernamentale locale și centrale, alte organisme și instituții
  • Sprijină interesele comercianților români în raporturile cu organisme specializate din străinătate
  • Propune organelor de drept promovarea unor acte normative în interesul comerțului.
  • FlexSlider image
  • tradex

Istoric

Misiunea, scopul și obiectivele CCI Brașov

Misiunea CCI Brașov, ca parte integrantă a comunității brașovene, este de a fi principalul promotor al dezvoltării economice locale, regionale și naționale, urmărind să devină un pol partenerial - consultativ, prin furnizarea de servicii specializate și profesionale, actualilor și viitorilor comercianți, într-o manieră competentă, echitabilă și eficientă.

Scopul CCI Brașov este de a contribui la dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil comercianților, de a sprijini membrii în raporturile cu autoritățile publice locale și centrale și cu organismele specializate.

citește mai mult...

Organizare

Membrii Camerei de Comerț și Industrie Brașov


în ințelesul Statutului Camerei aprobat în Adunarea Generală Ordinara a Membrilor CCI Brașov din data de 21.04.2011

Individuali

operatori economici, persoane fizice sau juridice, înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului al județului Brașov, indiferent de domeniul de activitate

liber profesioniști cu activitate autorizată

sucursale, reprezentanțe, agenții, birouri ale unor societăți comerciale și altele asemenea, fără personalitate juridică, legal înregistrate și autorizate să funcționeze

Colectivi

filiale ale camerelor de comerț bilaterale

asociațiile profesionale locale

organizații patronale existente în teritoriu

Onorifici

cadre didactice

oameni de știință

specialiști în economie și legislație comercială

personalități ale vieții publice în teritoriu

persoane provenite din sistemul cameral, care au contribuit la afirmarea și dezvoltarea CCI Brașov și alții asemenea

Asociaţia Culturală “Libris Braşov” organizează în perioada 24 – 27 MARTIE 2016 la BRAŞOV BUSINESS PARK cea de-a XIII-a ediție a TÂRGULUI INTERNAŢIONAL DE CARTE ŞI MUZICĂ – LIBRIS BRAȘOV, Bună Vestire a primăverii care revigorează spațiul cultural brașovean.

De la prima ediție și până astăzi, Târgul Internațional de Carte și Muzică - Libris Brașov a adus laolaltă tot mai mulți participanți și oaspeți de seamă. Dincolo de abundența ofertei editoriale și discografice, manifestarea de la Brașov a mizat întotdeauna pe caracterul dinamic și viu al culturii relevat în nenumăratele lansări, recitaluri de muzică, poezie, dezbateri, sesiuni de autografe și întâlniri memorabile pe care le-a oferit tuturor cititorilor și iubitorilor de muzică.

- OFERTA VARIATĂ și PROMOȚII GENEROASE - peste 60 de standuri cu cărți din diverse domenii: literatură universală și română, științe umaniste și politice, terapie familială și de cuplu, dezvoltare personală, sănătate și nutriție, business, cărți pentru copii și carte școlară, medicină, științe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărți în limbi străine etc.; case de discuri; jocuri de societate și expoziții de artă;

- EVENIMENTE CULTURALE:
Gama evenimentelor este extrem de variată și cuprinde lansări de cărți de genuri diverse: romane (autori consacrați Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari, Ion Popescu Topolog, dar și la debut Cristian-Radu Georgescu, Dan-Constantin Enescu, Alexandra Gheorghe, Raluca Șoltuzu); poezie (Adrian Lesenciuc, Dumitru Nicodim); critică literară (Florin Șindrilaru); carte școlară (Mircea Moț); memorii, jurmale, interviuri (Lidia Popița Stoicescu, Doina Jela, Adrian Tuchel); cărți pentru copii (Basme și povești din Scheii Brașovului și de pe alte plaiuri ardelene, Aurora Georgescu, Carmen Ivanov); albume (“România paralelă. Alienare și kitsch în arhitectură și spațiul public”, proiect cultural coordonat de arh. Teofil Mihăilescu etc.) la care se adaugă cărțile semnate de cadrele universitare de la Facultatea de Litere și cea de Psihologie și Științele Educației ale Universității Transilvania, cu care suntem parteneri.
În cadrul târgului vor fi organizate mult așteptatele conferinţe dedicate filosofiei, istoriei, dezvoltării personale şi spirituale susținute de Dumitru Constantin Dulcan, Niculina Gheorghiță și Lucian Boia sau dezbateri pe teme de actualitate alături de invitați din străinătate, Iulia Badea Gueriteé, Alexandru Ojică, Radu Magdin, Raymond Clarinard și părintele Constantin Necula.
Vor fi prezentate cărți de spiritualitate și dezvoltare personală (Cătălin Manea, Gigi Ghinea) dar și proiecte educaționale (Bucuria lecturii - Libris Brașov, Business Kids - Asociația Happy Moms).
Se vor întâlni cu fanii lor în cadrul sesiunilor de autografe: Vitali Cipileaga, Alice Năstase Buciuta, Giulia Hahmany și ne va încânta cu un recital de poezie Grupul de litere-sunete și culori Caii Verzi de pe Pereți.
Iubitorii de muzică se vor întâlni cu Nicu Alifantis, Corina Chiriac, Gențiana, Trio Estate etc. iar duminică, 27 martie, vor avea parte de un regal de muzică tradițională autentică susținut de Dumitru Dobrican, Maria Butilă, Mihaela și Ciprian Istrate, Ion Crețeanu, Nicu Poșta și mulți alții.
- EXPOZIȚII DE ARTĂ: spectacol vizual sculptură Ioan Astaluș, fotografie și pictură.

- LIBRIS EDITORIAL:
În cadrul acestei ediții a târgului, Libris Editorial prezintă cititorilor nu mai puțin de opt noutăți editoriale: versuri în ediția revizuită “Romaiate” de Dumitru Nicodim; cronici, eseuri, comentarii în două volume reunite sub numele “Chiriașul secundei” scrise de îndrăgitul profesor Florin Șindrilaru; culegerea “Limba și literatura română. Bacalaureat. Subiectul al III-lea” cu un colectiv de autori coordonat de reputatul profesor Mircea Moț; memorii din timpuri și locuri diverse “The bridge” de Adrian Tuchel, arhitect și artist plastic născut în Brașov și stabilit la Cambridge; două romane de dragoste “Necunoscutul” volumul 2 de Alexandra Gheorghe și “Nesfârșite îmbrățișări” de Raluca Șoltuzu; un roman cu mult potențial “Jocul regelui”, prima parte a unei trilogii incitante semnate de Cristian-Radu Georgescu și Dan-Constantin Enescu dar și ediția a doua “Basme și povești din Scheii Brașovului și de pe alte plaiuri ardelene” avându-l ca autor pe cunoscutul istoric Alexandru Stănescu și ca ilustratoare pe Lia Stănescu.

Un eveniment susţinut de Librăria online Libris.ro.

Sponsor: Contempo Cars Braşov


Participanţi:
– edituri şi distributiori de carte: Ed. Act și Politon, Ed. All, Ed. Andreas, Editurile Aramis, Grupul Editorial Art, Ed. Aula Magna, Ed. Carminis, Ed. Cartea Românească, Radio România – Ed. Casa Radio, Ed. C.E.C.C.A.R., Grupul Editorial Corint, Ed. Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Educational Centre, Librăria Epifania, Ed. Eikon, Ed. Erc Press, Ed. For You, Ed. Ganesha, Ed. Girasol, Ed. Herald, Ed. Humanitas, Ed. Integral, Libris Editorial, Librăria online Libris.ro, Ed. Litera, Ed. Medicală, Ed. Meteor Press, Ed. Militară, Multicart, Ed. Nemira, Ed. Nestor, Ed. Niculescu, Ed. Nomina, Librăria Okian, Ed. Orizonturi, Ed. Paralela 45, Ed. Polirom, Ed. Prut, Grupul Editorial Rao, Rolcris, Grupul Editorial Saeculum I.O., Ed. Semne – Artemis, Supergraph – Editura Sophia, Ed. Școala Ardeleană, Ed. Trei, Ed. Trinity, Grupul Editorial Univers Enciclopedic, Ed. Universităţii Transilvania

- alți participanți: Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” Braşov, Lumea Board Games, Treasure Tea & Coffee, Salvați Copiii, Hospice Casa Speranței, Fundația Bucuria Darului etc.

- case de discuri şi distribuitori de muzică: Byton Music, Casa de Discuri Eurostar, Libris Braşov, Niche Records, Music Media Retail etc.


Parteneri media:
TVR 3, TVR TÎRGU MUREŞ, BRAŞOVUL TĂU, BUNĂ ZIUA BRAŞOV, BIZ BRAȘOV, CORONA PRESS, E-CULTURA. INFO, INSIDE BRAȘOV, I LOVE BRAȘOV, KISS FM, MAGIC FM, MESAGERUL DE COVASNA, MIX TV, MIX 2 TV, MONITORUL EXPRES, MY TEX.RO, NOVA FM, NOVA TV, PIRAMIDA DE CULTURĂ, PROM’ART CREATIVE, RADIO ROMÂNIA ANTENA BRAŞOVULUI, RADIO BRAŞOV, RADIO ROMÂNIA CULTURAL, RADIO ROMÂNIA MUZICAL, TEX FM, TRANSILVANIA EXPRES, TVAS, TTM TELEVIZIUNEA TÂRGU MUREŞ

Parteneri promovare:
R.A.T. BRAȘOV, ELIANA MALL, BRAȘOV BUSINESS PARK, KRON TOUR BRAȘOV

Detalii suplimentare puteţi afla pe: www.libriscultural.ro , www.libris.ro  şi blog.libris.ro .

 

Programul manifestării și informații le regăsiți pe site-ul www.libriscultural.ro .


Brașov, 23.03.2016 Asociaţia "Libris Cultural" Braşov

Președinte Virgil Oniță