Cele mai bune practici anticorupție din S.U.A- EDUCAȚIE ȘI PREVENIRE

Cele mai bune practici anticorupție din S.U.A- EDUCAȚIE ȘI PREVENIRE

Cele mai bune practici anticorupție din S.U.A- EDUCAȚIE ȘI PREVENIRE 1231 906

Camera de Comerț și Industrie Brașov  organizează în data de 17.03.2022, începând cu ora 11.00  conferința CELE MAI BUNE PRACTICI ANTICORUPȚIE DIN S.U.A. – EDUCAȚIE ȘI PREVENIRE.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României și al Secției Comerciale a Ambasadei SUA la București, abordează subiectul corupției la nivelul mediului de afaceri și mijloacele de combatere a practicilor neconforme în companiile românești.

Discuțiile se vor concentra pe importanța educației și a prevenirii, plecând de la modelele de succes de peste ocean, oferite de Biroul Federal de Investigații – FBI pentru România și Moldova.

Participarea la această conferință este gratuită.

Evenimentul se va desfășura la Hotel Kronwell  (B-dul Gării nr 7, Brașov ) – Sala Kronwell Ceremonies .

Vă rugăm să completați  formularul de înregistrare de mai josAcesta este INDIVIDUAL & NETRANSFERABIL

Accesul este permis doar acelor persoane care s-au înregistrat și au primit confirmarea participării din partea persoanei de contact. Totodată, accesul la eveniment va fi permis în limita locurilor disponibile în sala de conferință și cu respectarea reglementărilor impuse de autorități.

Conferința promovează valorile etice care converg către neimplicarea mediului de afaceri în fenomenul corupției și aplicarea, la nivelul companiilor, a unor mecanisme interne de prevenire și control adecvate, axându-se pe prezentarea legislației de specialitate alături de studii de caz relevante declasificate. Prezentările abordează subiecte precum:

  • rolul unei bune cooperări între reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI) și companiile din sectorul privat pentru a oferi un mediu de afaceri mai sigur;
  • importanța angajamentului privat-public pentru FBI;
  • sprijinul FBI pentru combaterea corupției atât pe plan intern, cât și internațional;
  • discutarea unor studii de caz relevante – investigații internaționale de corupție.

Reprezentanții comunității de afaceri sunt invitați să participe la această conferință pentru a afla care sunt cele mai eficiente mijloace de prevenire și control al corupției și pentru a împărtăși experiențele lor în scopul definirii de politici publice care să contribuie în mod sustenabil la consolidarea unui mediu de afaceri, caracterizat prin transparență și predictibilitate.

Indicele de percepție a corupției (IPC) al Transparency International clasează România pe locul 69 din 180, România fiind la același nivel cu țări vecine precum Bulgaria și Ungaria. IPC reflectă modul în care companiile din afara României privesc țara noastră (și alte țări) din perspectiva corupției. Multe companii străine studiază climatul general de afaceri în ceea ce privește corupția și eventuale probleme / dificultăți în ceea ce privește derularea afacerilor într-o anumită țară atunci când decid să investească și/sau să se implice în parteneriate.

Percepția asupra corupției generale și corporative în România reprezintă un obstacol major pentru atragerea investițiilor străine, realizarea de joint ventures sau dezvoltarea de parteneriate externe cu companii din alte țări. Mai mult, practicile corupte conduc la condiții de concurență neloială, care afectează dezvoltarea în ansamblu a întregului mediu de afaceri din România.

Contact

Luisa Paloș – Department Marketing & PR

0728 137 727

luisa.palos@ccibv.ro