Conferința „AvGeek – Aerospace Challenge”

Conferința „AvGeek – Aerospace Challenge”

Conferința „AvGeek – Aerospace Challenge” 945 709

Vă invităm la conferința „AvGeek – Aerospace Challenge” ediția 2022, care va avea loc în zilele de 29 și 30 octombrie a.c. la Sala IAR 80 – Coresi Business Campus din Brașov.

Proiectul este inițiat de Asociația „SUPORT REGIUNEA CENTRU” din Brașov, în parteneriat cu: Academia Europeană a Regiunilor (AER), Asociația pentru Știință, Tehnologie și Întreprinzători Inovativi din România (ȘTII) și CARTIER CORESI, având ca parteneri strategici Universitatea TRANSILVANIA Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Agenția Pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Brașov și Consiliul Județean Brașov!

Ediția „AvGeek- Aerospace Challenge 2022” se desfășoară în perioada septembrie- octombrie 2022, în contextul apropierii Aniversării a 100 de ani de la fondarea IAR Brașov – Centenarul Industriei Aeronautice Românești – și va avea, bineînțeles, o secțiune special dedicată industriei aerospațiale brașovene.

Proiectul are ca scop conștientizarea moștenirii lăsate de generațiile părinților noștri în domeniul aerospațial, industrie cu tradiție în comunitatea locală și cu însemnătate la nivel național și internațional.

Lucrările conferinței se vor desfășura în 29 și 30 octombrie a.c. în incinta Cartier Coresi – SALA IAR 80 – cu transmitere live în mediul online, pe un parcurs care cuprinde: prezentarea proiectelor câștigătoare și premierea, cuvântările lectorilor invitați, prezentări de companii și instituții relevante, workshop-uri.

Obiectivul principal al proiectului este de a crea un liant între generații prin organizarea unui concurs național anual (online) denumit „AvGeek- Aerospace Challenge” adresat tinerilor, cu tematica „Industria aerospațială” cu următoarele domenii: aeromodelism, modelare 3D, printare 3D, programare și a unei conferințe cu invitați ce abordează tema propusă, alături de standurile companiilor/instituțiilor pe care le reprezintă pentru a stabili noi legături între specialiști și aspiranții la o carieră în sectorul aerospațial sau conex.
Ediția „AvGeek- Aerospace Challenge 2022” se desfășoara în perioada septembrie – octombrie 2022, în contextul apropierii Aniversării a 100 de ani de la fondarea IAR Brașov – Centenarul Industriei Aeronautice Românești – și va avea bineînțeles o secțiune special dedicată – „Industriei aerospațiale brașoveane”.
Concursul se adresează următoarelor categorii de vârsta: 14-16 ani, 17-19 ani, 20-26 de ani, iar conferința va fi susținută de experți din mediul academic și din marile companii de tehnologie partenere, având ca moderatori jurnaliștii de știință de la „Jurnalul de mâine” și „Forum IT”.
“Viitorul se construiește cu performanță, mai ales într-un domeniu atât de elitist – aerospace.
Formarea resursei umane presupune atât transferul de know-how de la specialiști la cei tineri, cât și un real parteneriat între mediul universitar, preuniversitar și cel economic.
Avem speranța că împreună cu partenerii noștri vom contribui la transmiterea moștenirii către generațiile care ne urmează, a declarat Silvia-Daniela POHRIB, președinta asociației SUPORT REGIUNEA CENTRU și fondatoarea Centrului LearnEx.
„Acest proiect și-a propus să evidențieze domeniile de inginerie aerospațială și spațiu care sunt considerate domenii de nișă, “exotice”. Îmi doresc să se evidențieze oportunitățile educaționale, cât și cele de carieră care poate pentru unii beneficiari pot deveni o adevărată pasiune, având încredere că partenerii din sectorul universitar și economic vor fi promotorii unor noi generații de succes prin puterea exemplului oferit” a declarat Mădălina Ioana BLAJ, coordonatoarea competiției „AvGeek- Aerospace Challenge”.
„ROMÂNIA a dat lumii de-a lungul istoriei, alături de cei trei mari pionieri ai aviației Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă, ingineri, inventatori și inovatori și nu în ultimul rând redutabili pionieri ai aerului, fără de care istoria aviației ar fi arătat, poate, altfel. Și o poate face în continuare!
Primul zbor din lume cu un aparat mai greu decât aerul, primul avion cu reacție- sunt două evenimente determinante în istoria omenirii, mulțumită acestor români. În urmă cu 100 de ani, drumul deschis de acești pionieri a fost continuat cu mândrie de alți conaționali care au făcut posibilă fabricația primului avion românesc, o tradiție care a continuat, s-a dezvoltat și a produs mii de avioane până în ultimii ani.
O tradiție față de care avem o datorie nemărginită!
IAR Brașov, Astra Arad, Fabrica de Avioane Craiova, Fabrica de avioane București, URA Bacău (Aerostar) sunt cele mai grăitoare exemple ale industriei locale de avioane și elicoptere care trebuia salvată, exemple care se impuneau a fi susținute mai departe prin toate eforturile pentru a nu pierde o istorie meritorie pentru că niciodată nu este prea târziu. Noi, atât cât putem, susținem tinerii în formarea lor profesională și continuarea dezvoltării unui „geniu nativ românesc”, o pasiune înnăscută pentru zbor. Ne dorim să facem posibil să zboare către cer și în spațiu cât mai multă tehnică, inginerie, inovație, invenții și creații ale priceperii tinerilor noștri! Să îi sprijinim să își dezvolte talentul și să pună în practică ideile geniale pe care cu siguranță le au!” a declarat Bogdan PANAIT, co-fondator al ȘTII – Asociația pentru Știință, Tehnologie și Întreprinzători Inovativi din România

Partenerii evenimentului:
Academia Europeană a Regiunilor (AER)
Asociația pentru știință, tehnologie și interprinzători inovativi – ȘTII Brașov
Cartier Coresi
Lexdata
Jurnalul de mâine
Cartier Hub Coresi

Contact

learn@learnex.ro