Conferința ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

Conferința ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

Conferința ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia” 905 679


02 martie 2023: Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu  Camera de Comerț și Industrie Brașov,   au organizat conferința:

”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

Prin conferința Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”, Camera de Comerț și Industrie Brașov a deschis seria de conferințe organizate de Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu SCA Piperea și Asociații, în scopul promovării în comun a tematicilor relevante și utile pentru mediul de afaceri.

Deschiderea conferinței a fost făcută de președintele C.C.I. Brașov, Silviu Costea, cuvântul acestuia fiind urmat de alocuțiunile speakerilor.

O echipă de specialiști în acest domeniu: Gheorghe Piperea, partener coordonator Piperea & Asociații și RomInsolv SPRL; Irina Sorescu, partener Piperea & Asociații; Florian Mateita, partener RomInsolv SPRL; Iulia Golgojan-Patrulescu, avocat Piperea & Asociații, din București și Ioan Schiau, partener fondator al SCA Schiau, Prescure și Asociații, Codruț Savu, partener fondator al SCA Savu și Asociații din Brașov, a oferit participanților informații despre ce înseamnă insolvența, cum să identifice într-o manieră simplă, ușor de realizat situațiile care conduc spre insolvență, cum afectează aceasta întreprinderea debitorului și deopotrivă, creditorii, care este răspunderea managerială în caz de insolvență, care sunt sacrificiile și constrângerile impuse de insolvență.

Au fost accentuate, cu precădere, metodele de prevenire a insolvenței, au fost evidențiate riscurile deschiderii acestei proceduri atât pentru debitor cât și pentru creditor, au fost expuse noțiunile elementare ale reorganizării și falimentului și cazuri de falimente frauduloase.

Totodată, au fost date exemple de ”bună practică” din jurisprudența națională.

Discutiile au fost interactive, interlocutorii din mediul de afaceri manifestând interes  față de efectele unei astfel de proceduri, iar speakerii au oferit răspunsuri punctuale, interdisciplinare

Mulțumim sponsorului evenimentului: