Conferința Multitech Experience – Networking & Live Robotics Expo

Conferința Multitech Experience – Networking & Live Robotics Expo

Conferința Multitech Experience – Networking & Live Robotics Expo 2560 1707

În data de 17 martie 2022, MULTITECH INDUSTRIAL SRL alături de CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE BRASOV, a organizat un eveniment destinat companiilor interesate de domeniul Industriei 4.0 și de soluții de automatizare cu ajutorul roboților colaborativi (coboti), dispozitive de prindere și roboți mobili pentru automatizare în toate industriile.

La eveniment au participat peste 120 de persoane, specialiști responsabili cu automatizarea, producția și logistica în companii de producție din România, dar și studenți din învățământul superior care doresc să dobândească cunoștințe practice despre etapele, soluțiile și inițiativele din domeniul Industriei 4.0.

În deschiderea evenimentului, reprezentantul MULTITECH a abordat subiectul  despre cum pot ajuta roboții colaborativi să fie depășit deficitul de calificări. Pentru industria producătoare, automatizarea proceselor și beneficiile ce derivă astfel din creșterea producției, îmbunătățirea calității produselor și reducerea costurilor reprezintă o perspectivă atrăgătoare. Însă dacă se iau în calcul tehnologii avansate de producție, este posibilă confruntarea cu deficitul de calificări de pe piață. Roboții colaborativi sunt una dintre soluțiile de automatizare cel mai simplu de implementat. Ei contribuie la eliminarea deficitului de calificări deoarece nu necesită experiență în programare, operare și mentenanță. Întregul proces, de la despachetare la instalare și programarea primelor operațiuni elementare, durează de regulă mai puțin de o oră pentru un angajat fără pregătire de specialitate.

În continuare, reprezentantul Universal Robots a prezentat compania care lucrează pentru a face diferența în viața clienților, în moduri care contează cel mai mult pentru ei.  Mai mult decât o simplă automatizare, Universal Robots schimbă modul în care oamenii lucrează și trăiesc pe tot globul, sprijinindu-le ideile și visurile – indiferent dacă ajută o organizație non-profit sau permite unui producător să reducă numărul sarcinilor repetitive și solicitante ale operatorilor. Instrumente avansate, brațele robotice UR ușor de utilizat sunt folosite de companii și organizații de toate dimensiunile pentru a le sprijini și a face față volatilității pieței.

Invitații străini au continuat prin prezentarea Companiei Mobile Industrial Robots (MiR) care dezvoltă și comercializează cea mai avansată linie de roboți mobili autonomi, colaborativi și siguri care gestionează rapid, ușor și rentabil logistica internă, eliberând angajații pentru activități cu valoare mai mare.  Sute de mari producători multinaționali și centre logistice, împreună cu mai multe spitale din întreaga lume, au instalat deja roboții inovatori ai MiR. Roboții mobili colaborativi ai MiR sunt ușor de integrat și ușor de programat, fără a fi nevoie de reconfigurarea costisitoare și perturbatoare a infrastructurii dvs.

Gama de produse OnRobot include o varietate largă de instrumente și software pentru aplicații colaborative, inclusiv grippere electrice, cu vid și magnetice, tehnologia premiată de prindere Gecko, senzori de forță / cuplu, un sistem de viziune 2.5D, Screwdriver, Sander și schimbătoare rapide de scule.  Sprijinit de platforma gratuită de e-learning Learn OnRobot, OnRobot facilitează implementarea automatizării colaborative în sarcini precum ambalarea, controlul calității, manevrarea materialelor, supravegherea mașinilor, asamblare și finisarea suprafețelor, indiferent de nivelul de calificare sau experiența anterioară în robotică.

Din partea Camerei de Comerț și Industrie Brașov speaker în cadrul evenimentului a fost Andreea Ivașcu, Director Departament Marketing & PR care a prezentat a misiunea și serviciile Camerei și dna Sorina Blejan, Manager Centru EEN Brașov care a prezentat cea mai ampla rețea de susținere a IMM-urilor pe plan internațional – Europe Enterprise Network.

” În judetul Brasov, sectorul industrial este unul foarte important, în care lucrează peste 35% din forța de muncă activă a Brașovului și care a înregistrat, conform ultimelor date financiare înregistrate la ANAF, peste 37% din cifra de afaceri realizată de companiile brașovene. Tehnologia Industriei 4.0 transformă producția în întreaga lume, iar Brașovul are mai mult ca oricând acces la informație și la produse de top, în care se poate investi pentru creșterea competitivității companiilor atât la nivel local, cât și internațional. Direcția în care merge industria este foarte clară. Pentru a realiza adevăratul potențial Industry 4.0, companiile trebuie să planifice transformarea digitală” a mentionat Andreea Ivascu, Director Departament Marketing & PR.

Evenimentul s-a încheiat cu sesiuni de prezentîri Hands-On unde invitații au admirat roboții colaborativi în acțiune și au interacționat cu ei pentru a înțelege pe deplin modeul de funcționare al acestora și avantajele semnificative pe care le pot aduce unei linii de producție în care ar putea fi integrați.

Contact

Andreea IVASCU | Director Marketing & PR

0268 547 084

ivascu.andreea@ccibv.ro