Camera de Comerț și Industrie Brașov s-a alăturat campaniei ÎmpreunăFacemDiferența!
Mai multe ONG-uri brașovene și-au unit forțele și desfășoară o campanie de educație civică, iar CCI Brașov este primul partener care se alătură campaniei.
Ne-am obișnuit să fim abordați de ONG-uri doar când au nevoie de donații. Mai multe astfel de asociații brașovene au o campanie altfel. Acestea și-au propus să crească nivelul de educație civică al brașovenilor și să le aducă în atenție mai multe variante prin care pot să sprijine un ONG.
Primul partener al acestei campanii, denumită #ImpreunaFacemDiferenta, este Camera de Comerț și Industrie Brașov. Aceștia au organizat săptămâna trecută evenimentul Gala Excelenței în Afaceri 2023, la care au participat peste 400 de persoane. În cadrul acesteia, fiecare participant a primit un fluturaș cu mesajul campaniei.
“Camera de Comerț și Industrie Brașov este cea mai mare organizație brașoveană care susține și dezvoltă mediul de afaceri local. Ne bucurăm să putem sprijini de această dată întreaga comunitate prin implicarea noastră în această campanie de educație civică. M-am uitat pe lista cu asociațiile care sunt implicate în această campanie și este una extraordinară. Cum spunem noi, românii, sunt “numai una și una”. Acești oameni minunați fac diferența de ani de zile pentru brașovenii care sunt în nevoie. Doar dacă discutăm de Catharsis și SCUT, fiecare activează de peste 20 de ani în domeniu, sau despre Asociația Rază de Speranță, care este de mulți ani una dintre cele mai active asociații.. Este o onoare pentru noi să sprijinim acest demers. Am dus mesajul campaniei către participanții la Gala Excelenței în Afaceri, peste 400 de oameni, iar zilele următoare o să trimitem mesajul către toți membrii și colaboratorii noștri.”, a declarat Cosmin Roșia, director general al CCI Brașov.
Coordonatorul campaniei este Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel. Acesta și-a asumat misiunea de a duce mesajul ONG-urilor brașovene către cât mai mulți oameni din județul Brașov.
“Asociația Brașovul Altfel are ca scop principal sprijinul ONG-urilor care fac diferența în județul Brașov. Discutând cu mai multe asociații am realizat că acestea pot fi sprijinite și altfel, decât prin donații directe. Împreună am stabilit care sunt metodele prin care poate să vină acest sprijin și le-am pus într-un mesaj pe care ne dorim să îl ducem către cât mai mulți brașoveni.
Dacă vă uitați la numele asociațiilor implicate în această campanie o să vedeți că toate au experiență de mulți ani, în care au demonstrat că fac diferența pentru cei care au nevoie de ajutor: Asociația de servicii sociale SCUT, Catharsis, Kastel, Rază de Speranță, Asociația Eltera, Care for Dogs, Fundația Bucuria Darului și Asociația Aici pentru Tine. Mediul de afaceri este unul în care sunt mulți lideri, motiv pentru care am apelat la CCI Brașov să ne devină parteneri. Mă bucur și ii felicit pentru implicare! #ImpreunaFacemDiferenta!”, a declarat Radu-Valentin Paul, coordonatorul campaniei.
Mesajul campaniei este unul relativ simplu și aduce în atenția brașovenilor măsuri prin care pot să sprijine o asociație, fără să cheltuie vreun ban.
Vrei să ajuți? Distribuie mesajul de mai jos către cât mai mulți brașoveni.
Împreună facem diferența!
Noi credem că putem face împreună un Brașov Altfel! Doar 19% dintre români donează recurent către o organizație. Toate asociațiile generează costuri fixe lunare ceea ce înseamnă că au nevoie de sprijin lunar. Prin Asociația Brașovul Altfel, la inițiativa mai multor ONG-uri din Brașov, desfășurăm o campanie de informare prin care ne dorim să arătăm cum te poți implica și tu pentru un Brașov Altfel.
- Încurajează echipa ta să se implice în mod recurent, lunar, în susținerea unui ONG.
- Privește mai profund situațiile persoanelor vulnerabile, care provin din casele de copii, a persoanelor care au un anumit handicap sau o educație precară și aplică și vor să contribuie în compania ta. După ce înțelegi clar care este situația persoanei și ce poate însemna pentru echipa ta, sperăm că o vei angaja.
- Găsește metode prin care să încurajezi colegii tăi să completeze formularul 230 la fiecare început de an. Astfel vor direcționa unei asociații o parte din impozitele pe care le încasează statul din salariu.
- Completează formularul 177 până în decembrie 2023, prin care să donezi impozitul pe profit din 2022 către un ONG pe care îl alegi. În acest fel obligi ANAF să vireze o anumită sumă de bani, din ce a încasat deja de la compania ta, către un ONG.
- Invităm liderii din firme să militeze activ pentru acțiuni de implicare civică prin proiectele desfășurate de ONG-uri. Alege acele ONG-uri care desfășoară activități și cauze cu care să rezonezi. Încurajează apoi colegii să se implice în voluntariat, în promovarea activității și serviciilor ONG-urilor, vizite de cunoaștere a unui ONG, achiziționarea de produse realizate de beneficiarii unui ONG sau achiziționarea de servicii specializate pe care le oferă ONG-urile (ex. Work-shop-uri de comunicare, dezvoltare personală, dezvoltarea competențelor transversale/soft skills, team-building, etc..)