Camera de Comerț și Industrie Brașov anunță lansarea programului ”Femeia Antreprenor”- ediția 2024, în data de 30 iulie 2024, de la ora 10.00. Perioada de înscriere este deschisă 45 de zile lucrătoare, până la ora 20.00 a ultimei zile.
Obiectivul programului:
Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM este un efort susținut de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru încurajarea și stimularea femeilor de a înființa și dezvolta întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). Implementat prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, acest program respectă legislația în vigoare referitoare la stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor. Scopul principal al acestei scheme este să stimuleze și să sprijine femeile în înființarea și dezvoltarea structurilor economice private, îmbunătățindu-le performanțele economice și contribuind la o creștere economică inteligentă, sustenabilă și incluzivă. Acest lucru este realizat prin promovarea digitalizării, dezvoltării durabile, inovării și pregătirii antreprenoriale, în timp ce se abordează provocările legate de echilibrul între viața familială și cea profesională și prejudecățile încă existente în comunitățile locale
Bugetul și perioada programului:
Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru anul în curs, este de 200.000.000 lei, fiind estimat un număr de cca.1.000 de beneficiari.
Alocație financiară nerambursabilă:
Prin intermediul Programului Femeia Antreprenor se oferă sprijin financiar de minimis în valoare de 200.000 lei / beneficiar.
Ajutorul de minimis este de maxim 90% din costurile eligibile, iar restul de 10% reprezintă cofinanțarea din sursele financiare ale beneficiarului.
Cheltuieli eligibile:
Cheltuielile eligibile pentru acest program sunt:
- Echipamente tehnologice (excluzând jocurile de noroc și alte echipamente specificate), inclusiv IT, echipamente de economisire a energiei și tehnologie verde.
- Achiziționarea de spații de lucru, producție, servicii și comerț, inclusiv spații mobile fără necesitatea raportului ANEVAR.
- Mijloace de transport, autoturisme (maximum 50.000 lei/autoturism).
- Mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor.
- Salarii, utilități și chirii, suma forfetară de maximum 60.000 lei.
- Site de prezentare, magazin online, semnături electronice și licențe software.
- Cursuri de dezvoltare antreprenorială
- Consultanță pentru documentație și implementare
- Două plăcuțe informative obligatorii
Sunt excluse de la finanțare firmele care au activități:
- de prelucrare și comercializare a produselor pescărești și de acvacultură, în cazul în care cuantumul ajutoarelor este stabilit pe baza prețului sau a cantității de produse achiziționate sau introduse pe piață;
- legate de producția primară a produselor agricole;
- legate de producția primară de produse pescărești și de acvacultură;
- de prelucrare și comercializare ale produselor agricole, în unul din următoarele cazuri:
- atunci când valoarea ajutorului este stabilit pe baza prețului sau a cantității produselor de acest tip achiziționate de la producătorii primari sau introduse pe piață de întreprinderile respective;
- atunci când ajutorul este condiționat de a fi parțial sau integral transferat producătorilor primari.
- producție sau comercializare de armament, muniții, explozibili, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, plante, substanțe și preparate stupefiante și psihotrope;
- producție sau comercializare de produse energetice definite potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, activități de leasing.
- legate de export către țări terțe sau către alte state membre, respectiv ajutoarelor direct legate de cantitățile exportate, ajutoarelor destinate înființării și funcționării unei rețele de distribuție sau destinate altor cheltuieli curente legate de activitatea de export;
- ajutoarele condiționate de utilizarea preferențială a bunurilor și serviciilor naționale față de bunurile și serviciile importate.
Camera de Comerț si Industrie Brașov, prin Departamentul de Consultantă format dintr-o echipă de specialiști cu o experiență de peste 20 ani, oferă servicii de consultanță și asistență societăților interesate în scopul identificării celei mai potrivite surse de finantare, luând în considerare programele de actualitate și domeniul de interes al clientului.
Persoana de contact:
Attila Szekely | Director Departamentul de Consultanță
E-mail : attila.szekely@ccibv.ro
Telefon 0268 547 084
Attila Szekely | Director Departamentul de Consultanță
E-mail : attila.szekely@ccibv.ro
Telefon 0268 547 084