Silviu Costea

Președinte CCI Brașov

Anul acesta, evenimentul capătă o semnificație specială, deoarece sărbătorim împreună 160 de ani de activitate neîntreruptă a Camerelor de Comerț din România. Este o ocazie unică de a celebra istoria, performanța în afaceri de peste 30 de ani  și viitorul mediului de afaceri românesc.

În anul 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul care permitea formarea primelor 15 Camere de Comerţ în Principatele Unite Române, iniţiativă propusă de C.A. Rosetti, ministrul agriculturii de atunci. Sub domnia Regelui Carol I, sistemul camerelor a intrat într-o nouă fază, având parte de modificări legislative care au adus o mai bună autonomie.

Rolul consecvent pe care Camerele de Comerț l-au avut în modernizarea economiei noastre ne arată că acest moment aniversar nu este doar despre trecut, ci mai ales despre viitor, despre cum putem duce mai departe o viziune privind dezvoltarea României.

În fiecare an observăm creșteri, fie că vorbim de numărul de companii care depun bilanțul financiar, fie de cifra de afaceri sau de profit și astfel s-a demonstrat că business-ul în România funcționează.

Forța unei economii se măsoară nu doar prin indicatori economici, ci și prin capacitatea acesteia de a rezista șocurilor și de a transforma provocările globale în oportunități reale pentru cetățeni.

Topul Național al Firmelor 2024 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț și turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții.

Cele mai semnificative domenii, ca numar de companii active în economia judetului sunt: serviciile (48%) și comerțul și turismul  (29%), urmate de construcții (11%), industrie (9%) și cercetare-dezvoltare și high-tech (6%).

 

În funcție de cifra de afaceri, industria are o pondere de 40% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmată de comerț care are o pondere de 32% și servicii  cu o pondere de 15%. Cele mai profitabile companii sunt în domeniul servicii, cu un profit de 30% din profitul total și o pondere a profitului de 16 % din cifra de afaceri a companiilor din servicii.

 

În situația generată de creșterea prețurilor la energie și combustibil, deși rata inflației pentru anul 2023 a fost 10,4 %, precum și de războiul de la granițele României, tot mai mulți antreprenori români intenționează să apeleze la fonduri nerambursabile, lucru care denotă faptul că există o nevoie din partea mediului de afaceri de programe de independență energetică, programe de stimulare a investițiilor, programe de pregătire a angajaților sau de programe de finanțare a capitalului de lucru și a echipamentelor – a caror implementare este asigurată de consultanții CCI BV prin serviciile oferite.

În contextul provocărilor actuale, importanța unei infrastructuri digitale care să fie adaptată provocărilor contemporane este esențială și vă invităm să participati la proiectele derulate de CCI Brașov, parte a eforturilor conjugate din partea tuturor actorilor, autorităților publice și a societății civile.

Ne dorim să construim împreună o economie deschisă, dinamică, în care inovația și competitivitatea devin factori esențiali ai dezvoltării,  printr-un dialog permanent și un pact autentic între autorități și întreprinzători, mediat cu diplomație și angajament.

Vă asigurăm de întreaga noastră considerație!

Cosmin Roșia – Micu

Director General CCI Brașov

PREMIUM NETWORKING EVENT

490
lei/pers + TVA

  • Pentru reprezentanții companiilor membre CCIBV

590
lei/pers+TVA

  • Pentru reprezentanții companiilor nemembre CCIBV

Parteneri principali

Parteneri

Event Partners

Insurance Partner

Banking Partners

Susținători

Promovare în cadrul evenimentului

385

  • Distribuirea de materiale de mici dimensiuni în cadrul evenimentului

495

  • Derularea unui spot publicitar pe durata
  • evenimentului (de max. 60 sec.)

300

  • Difuzarea material grafic prin intermediul roll-up-urilor digitale (proportie grafică 1/2 portret) - asigurate de către organizator

Promovare în Catalogul digital

150

  • Pagină de prezentare color cu link activ către website

250

  • Advertorial/inteviu
  • 2 pagini la începutul catalogului

200

  • Machetă grafică
  • 1 pagină
  • color cu link către website

300

  • Derulare spot video


Pentru pachete din 2 sau mai multe servicii de publicitate se oferă reduceri graduale

5 %

pentru 2 servicii

10 %

pentru 3 servicii

10 %

suplimentar pentru membrii CCIBV

Contact

Parteneriat


Alina Tampa

0268 547 084 int. 133

0757 681 371

Promovare


Simona Ordace 

0268 547 084 int. 146

0725 559 912

Participare


Luisa Paloș

0268 547 084 int. 112

0728 137 727